Típus 1
Élelmiszer minőségű keveréke a nátrium-alginát és guar guminak, mely tartalmaz kalcium sót. Megjelenése finom fehér por,
melyet barna algából gyártanak.
Felhasználási terület:
Sütőipari gyümölcs tölteléket, jégkrém gyümölcs öntetek és más olyan élelmiszer-rendszerek, ahol a sűrítés, gélesítés a kívánság.
Potenciális előnyök:
- Egyenletes, sima állagot biztosít.
- Sütőipari töltelékek: fagyasztás, felolvasztás és sütés során is stabil.
Típus 2
Felhasználási terület:
tejsodó, sütőipari tejes töltelékek és egyéb olyan élelmiszer rendszerek, ahol a sűrítés, gélesítés a kívánság.
Potenciális előnyök:
- Könnyen oldható hideg folyadékban.
- Egyenletes, sima állagot biztosít.
- Fagyasztás, felolvasztás és sütés során is stabil szerkezetet biztosít.