Finomított polidextróz, szorbitol felbontásából származik.
Fehér por állagú, illatmentes enyhén édes ízű.
Felhasználási területe:
Egészséges élelmiszerek előállítását teszi lehetővé,
azáltal hogy nagy mennyiségben és funkcióban helyettesíti a cukrot.
Javítja az ízérzetet a csökkentett energia értékű termékekben.
Sikeresen helyettesítheti a zsírokat.
Potenciális előnyei:
- 1 kcal/g duzzadó anyag,lehetővé teszi a termék energia tartalmának csökkenését.
- Termék valós ízét adja vissza.
- Javítja az étkezés minőségét.
- Édesség hiánya lehetővé teszi a flexibilitást.
- Zsírhelyettesítés javítja az állagot.
- Az alacsony fagyáspont egyensúlyt biztosít, és krémes állapotot tart fenn a fagyasztott tejalapú desszertekben.
- Vízoldhatósága az egyenletes állag fejlesztésében segít.
- Vízmegtartásának köszönhetően a termék hosszan tartó frisseségét és lágy szerkezetét adja.